Innoveer met verstand én de onderbuik

KJB-bijeenkomst 12 oktober 2009

Waar: Spinnerij Oosterveld in Enschede

Waarom: Omdat (terug)innoveren tot vooruitgang leidt

 

Door Remko Meddeler


Dat het KJB vol zit met ondernemers die niet voor één gat te vangen zijn, wisten we al. Maar als je slechts enkele uren voor een ledenavond hoort dat de hoofdspreker door de Mexicaanse griep is geveld, moeten alle zeilen worden bijgezet. Het is Jorieke Adolfsen gelukt. Als de nood hoog is, blijkt de redding soms op enkele meters afstand te zitten.

Op die plek zat Martin Olde Weghuis, programmamanager Corporate Technology bij de Twentse nv Koninklijke Ten Cate. Hij wilde graag zijn visie op het thema van deze avond - (terug)innoveren - kwijt en deed dat onder meer door het verloop en de problemen van het aansprekende en uiterst complexe kunstgrasproject toe te lichten. Duidelijk werd dat zelfs bij doorgewinterde, want eeuwenoude, textielboeren nog het een en ander beter kan. Het werd de tientallen aanwezigen overduidelijk gemaakt dat het gezonde boerenverstand ook moet worden gebruikt bij het denken búíten de gebaande paden en de gestructureerde hokjes (‘aan ISO-regelgeving heb ik daarom een gruwelijke hekel!'). En, hoewel emotie zeker niet de overhand mag krijgen (‘dan krijgen we dat kunstgras nooit aan voetballers verkocht'), er mag best eens wat vaker op het onderbuikgevoel worden afgegaan.

Deze inspirerende presentatie werd voorafgegaan door een uitleg van Robert Reinink over de nut en noodzaak van het geven van een 5-minuten-bedrijfspresentatie van KJB-leden aan KJB-leden. Zijn oproep om hier gebruik van te maken past uitstekend binnen de plannen van het KJB om onderlinge bekendheid te vergroten. (Klik hier voor de presentatie.)

Michaël van Knippenberg beet de spits af door helder, kort en bondig aan te geven welke diensten zijn Enschedese advocatenkantoor biedt: hulp bij alles wat ondernemers, van MKB tot multinational, op juridisch gebied kunnen tegenkomen. Een gratis tip: stel algemene voorwaarden op én verklaar ze nadrukkelijk van toepassing.

Tijdens de netwerkborrel heeft hij ongetwijfeld nog enkele tips gegeven... Mis in het vervolg niets en meld u aan voor de volgende bijeenkomst.