Jezelf presenteren moet, maar is niet makkelijk

KJB-jaarvergadering 7 juni 2010

Waar: Outdoor Challenge Park in Oldenzaal

Waarom: Omdat het moest, en om te ondervinden hoe moeilijk presenteren kan zijn

Door Remko Meddeler


IMG_6588.jpgTijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) van 2010 keek KJB-voorzitter Ferdy Masselink in de sfeervolle tipi van het Outdoor Challenge Park terug en vooruit. Terug naar een jaar vol aansprekende 'innovatieve' ledenavonden (met het bedrijfsbezoek aan Descotech Metal in Denekamp als hoogtepunt) en vooruit naar een jaar waarin de nieuwe doelstellingen (80 leden, meer onderlinge bekendheid en grotendeels autonoom opererende commissies) gerealiseerd gaan worden.

Ferdy merkte op dat het KJB in de drukbevolkte wereld van de netwerkorganisaties een unieke positie in blijft nemen door zich volledig te richten op de startende ondernemer. Het relatief grote ledenverloop is hier onlosmakelijk mee verbonden. Ook het bestuur en de commissies worden hierdoor met regelmaat van vers bloed voorzien. De aanwezige leden gaan akkoord met de toetreding van Jos Lohuis en Hugo Breukers tot het bestuur.

KJB070610_001.jpg

Na de inspirerende woorden van de voorzitter leerde Monique Tijdhof de aanwezige KJB-ers een lesje. Op aansprekende wijze liet ze zien hoe je jezelf en daarmee je onderneming effectief presenteert. Hierbij maakte ze gebruik van de fraaie mogelijkheden die het Outdoor Challenge Park biedt. Met eigenaar William Segerink geeft ze vanaf het najaar van 2010 leerzame trainingen die je duidelijk maken dat niet alleen houding, intonatie en oogcontact, maar ook het gebruik van je handen en zelfs de ruimte waarin je staat, van grote betekenis zijn als je je verhaal goed wilt overbrengen. De oefeningen in samenwerking die de KJB-leden ter plekke uitvoerden, gaven overduidelijk aan dat uitbreiding van (zelf)kennis op dit gebied geen overbodige luxe is!

IMG_6591.jpg

De ALV werd traditiegetrouw afgesloten met een gezamenlijk diner. Dit keer in de vorm van een BBQ aan de zonovergoten wateren van Het Hulsbeek. Er werd volop na- en bijgepraat over de les, de locatie, het ondernemen, maar vast ook over andere zaken die het leven zo mooi en interessant maken. Zoals een warme zomer om de accu op te laden voor al die nieuwe (ondernemers)mogelijkheden die aan de horizon opdoemen...