Zet je paarse koeien in!

KJB-netwerkbijeenkomst 14 maart 2011

paarse_koe.jpgNetwerken is niet meer zoals het was. Ronddraaien in je eigen kleine clubje vrienden en bekenden is onvoldoende om een serieus succesvolle ondernemer te worden. Jan-Jaap Bats toonde op deze goede en goed bezochte KJB-avond in het Hengelose Eden Star Hotel dat er een nieuwe tijd is ingegaan. Een tijd waarin paarse koeien de hoofdrol spelen.


JanJaapBats_.jpg"Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg." De boodschap van netwerkspecialist Jan-Jaap Bats is helder: tenzij je vindt dat er niets meer te verbeteren is aan je onderneming en je ondernemerschap, moet je iets veranderen. "In 2011 naderen we het aantal van één miljoen ZZP-ers. Hierdoor verlaten we de traditionele gesloten, controlerende manier van bedrijfsvoering voor een vrije, open omgeving waar 'random' en 'supportive' de toverwoorden zijn."

In die wereld, waarin al die "kleintjes" met elkaar verbonden moeten en willen worden, is het tonen van je onderscheidend vermogen - je paarse koe - van levensbelang. (Zo vertelt schrijver dezes tijdens de eerstvolgende kennismaking natuurlijk niet meer dat-ie schrijft, maar dat-ie "maakt dat je gaat lezen, blijft lezen en begrijpt wat je leest.") Dat een ondernemer dat vervolgens moet kunnen aantonen, spreekt voor zich. Loze beloftes blijven immers slechts hangen als je Volkswagen heet...

touareg_commercial_2.jpgDe kracht van het nieuwe netwerken, van referral marketing, zit 'm in het optimaliseren van mond-tot-mondreclame. Als je jezelf zichtbaar hebt gemaakt en daarnaast het vertrouwen geniet van collega-ZZP-ers, ben je spekkoper.

Start ook met netwerken 2.0 door de kracht van het nieuwe KJB te beproeven tijdens een volgende netwerkavond. Elke avond is er ruimte voor enkele vlotte pitches en vindt er afsluitend een heuse IRL (In Real Life) #durftevragen-sessie plaats. Maak daar naar hartenlust gebruik van!

(tekst: Remko Meddeler)