Twentewijn ging tegen de stroom in

KJB-netwerkbijeenkomst 19 september 2011

Twentewijn_Wijngaard.JPGVeel nieuwe gezichten op deze nazomerse netwerkavond van het KJB. Vanwege de aansprekende locatie: de wijngaard en wijnmakerij Hof van Twente in Bentelo. Maar ook omdat het KJB nu eenmaal dé netwerkclub is voor jong(denkend)e ondernemers die inspirerende en leerzame contacten willen opdoen tijdens dito avonden.


De mogelijkheid om kort en krachtig te pitchen werd deze keer met beide handen aangegrepen door Loes Meijer van Welkomhuis Twente en tekstschrijver en journalist Remko Meddeler. Hierna vertelden Roelof en Ilse Visscher het verhaal van hun wijngaard Hof van Twente. In een aansprekende presentatie - verlevendigd met een bezoek aan de heerlijk geurende wijngaard en de indrukwekkende wijnmakerij - werd duidelijk hoe je met lef, liefde en lange adem een mooie en succesvolle onderneming kunt opbouwen. 'Toen we eind jaren 90 onze plannen voor een wijngaard in Twente bekendmaakten, hoorden we heel vaak "wees verstandig, doe het niet"', legt Roelof uit. 'Maar mijn wens om boer te worden was te sterk. En de ideeën die Ilse toen al had om er ook een idealistisch, maatschappelijk verantwoord aspect aan te geven door er deels een zorgboerderij van te maken, versterkte onze wil alleen maar.'

KJB_190911_Twentewijn.jpgNa tien jaar staat in Bentelo de grootste particuliere wijnmakerij van Nederland, groeiend naar een productie van 100.000 liter in 2015. 'Natuurlijk kom je niet alleen zo ver met een goede wijn. We doen veel aan promotie - we leiden jaarlijks een kleine 7000 bezoekers rond - en we laten overal ons gezicht zien. Netwerken, persberichten schrijven, aan tv-progamma's meewerken... van groot belang voor ons succes.' Ilse relatieveert: 'Maar we hebben natuurlijk ook het product mee.' En zo is het, want tijdens de inmiddels traditionele #durftevragen-sessie lieten de aanwezigen zich de verschillende wijnen erg goed smaken.

Of en hoe de wijn het kennismaken, de gesprekken en de discussies tijdens het afsluitende netwerkuurtje heeft beïnvloed, werd niet geheel duidelijk. Inspirerend en leerzaam waren ze vast en zeker. Kom je ook of weer de volgende keer?